تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی

مهترین تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی [مقایسه جامع]

فهرست مطالب

مهم‌ترین تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی در این است که پمپ پیستونی در ساختار خود به پکینگ نیاز دارد، اما پمپ دیافراگمی به پکینگ هیچ احتیاجی ندارد.

تفاوت دیگر اینکه پمپ‌های پیستونی به علت قابلیت تولید فشارهای خیلی زیاد و دقت در جابه‌جایی سیالات مختلف خصوصاً در کاربردهای صنایع سنگین و بسیار پیچیده مثل تزریق مواد شیمیایی با استفاده از فشار زیاد، انتقال سیالات ویسکوز و همچنین روغن‌های سنگین و البته سیستم‌های هیدرولیکی مثل پمپ پیستونی هیدرولیکی استفاده می‌شوند. در حالی که پمپ‌های دیافراگمی با ساختاری بدون نشت و استحکام شیمیایی بالا جهت انتقال سیالات خورنده و حساس به جذب آلودگی در صنعت مواد غذایی، دارویی و همچنین تصفیه آب ایده آل هستند.

اصولاً پمپ‌های دیافراگمی برای کاربردهایی که سیالات نباید با قطعه‌های متحرک تماس پیدا کنند مثل انتقال مواد شیمیایی خورنده و یا سیالات حاوی ذرات جامد بهترین انتخاب هستند.

تفاوت ایرلس با پمپ پیستونی و دیافراگمی

به طور کلی ایرلس‌های پیستونی نسبت به ایرلس‌های دیافراگمی عملکرد بهتری دارند؛ چرا که هم قطعه‌های یدکی آن‌ها فراوان‌تر است و همچنین قدرت پاشش بیشتری دارند، مهم‌تر اینکه قطعات آن‌ها هم دوام بیشتری دارد. البته پمپ‌های دیافراگمی در طول عمر خود استهلاک بسیار کم‌تری در مقایسه با قطعات ایرلس‌های پیستونی دارند.

معمولاً پمپ‌های پیستونی جهت فرآیندهای نیازمند کنترل حساس جریان و فشار مثل تست‌های فشار زیاد در صنایع نفت و گاز و همچنین پتروشیمی مناسب هستند. شما می‌توانید هر نوع ایرلس پیستونی و دیافراگمی را از شرکت سپهر آسیا تهیه کنید؛ چون این مجموعه کار طراحی و پیاده‌سازی انواع مدارهای هیدرولیکی، عیب یابی و تعمیر انواع قطعات هیدرولیک، مشاوره و پشتیبانی در زمینه بالا بردن راندمان دستگاه‌ها و همچنین سرویس و نگهداری آن‌ها را انجام می‌دهد.

شباهت پمپ دیافراگمی و پمپ پیستونی

با توجه به این‌ موضوع که انواع پمپ‌ دیافراگمی و پمپ پیستونی جزو پمپ‌های جابجایی مثبت به شمار می‌آیند و در یک گروه طبقه‌بندی می‌شوند، بنابراین شباهت‌های متعددی با یکدیگر دارند. در ادامه به مهم‌ترین شباهت‌های بین این پمپ‌ها اشاره می‌کنیم:

  • از لحاظ عملکرد و نحوه کارکرد شباهت‌های زیادی با هم دارند.
  • انواع پمپ‌های دیافراگمی و پمپ‌های پیستونی امکان پمپاژ هر نوع مواد گازی شکل و یا مایع را دارند.
  • از مهم‌ترین کاربرد‌های این پمپ‌ها استفاده‌ی آن‌ها در صنایع شیمیایی است.

تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی

خرید پمپ پیستونی تصمیم درستی است یا خرید پمپ دیافراگمی؟

انتخاب میان پمپ پیستونی و دیافراگمی به عوامل مختلفی مانند نوع کاربرد پمپ و نیازهای مخصوص آن‌ها بستگی دارد. جهت فشارهای زیاد و کاربردهای صنعتی سنگین مطمئناً پمپ‌های پیستونی انتخاب ایده آلی هستند؛ ولی پمپ‌های دیافراگمی برای سیالات خورنده، سمی و مایعاتی که حساس به آلودگی هستند مناسب می‌باشند.

مقایسه پمپ پیستونی و دیافراگمی

انواع پمپ‌های پیستونی و پمپ‌های دیافراگمی باعث انتقال سیالات مختلف می‌شوند؛ ولی از لحاظ ساختار و نحوه کارکرد با یکدیگر تفاوت‌های اساسی دارند. در واقع انواع پمپ پیستونی تنها از یک پیستون داخل سیلندر استفاده می‌کنند و سپس با حرکات رفت و برگشت باعث جابه‌جایی مایعات می‌شوند.

این مدل پمپ‌ها به علت تحمل فشار زیاد و دقت در جابه‌جایی سیالات جهت کاربردهای صنعتی سنگین مناسب هستند. در حالی که پمپ‌های دیافراگمی تنها از یک دیافراگم منعطف استفاده می‌کنند، بنابراین با تغییر شکل دیافراگم سیال را جابه‌جا می‌کنند. این مدل پمپ‌ها جهت جابه‌جایی سیالات خورنده و یا سمی و خطرناک در صنایع غذایی و صنایع داروی مناسب هستند، چرا که فاقد قطعه‌های متحرک در تماس مستقیم با سیال بوده و تا حد ممکن نشت را کاهش می‌دهند.

مزایا و معایب پمپ پیستونی

برای بررسی تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی لازم است که با مزایا و معایب هر کدام از این پمپ‌ها آشنا شوید:

مزایای پمپ پیستونی

  • فشار بالا: قابلیت ایجاد فشار زیاد و کنترل دقیق جریان
  • دوام و قابلیت اطمینان: داشتن طراحی محکم همراه با اطمینان بالا در شرایط های سخت صنعتی
  • کاربردهای گسترده: ایده آل برای انتقال سیالات ویسکوز و سنگین

معایب پمپ پیستونی

  • نگهداری زیاد: نیاز مداوم به تعمیرات و نگهداری به علت وجود قطعه‌های متحرک زیاد
  • هزینه بالا: هزینه‌های اولیه نسبتاً زیاد و هزینه نگهداری
  • نشت: خطر نشت موقع خرابی سیل‌ها و واشرها
  • محدودیت در انتقال ذرات: عملکرد پایین در انتقال سیالات با ذرات جامد بزرگ

تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی

مزایا و معایب پمپ دیافراگمی

از جمله مزیت‌ها و معایب پمپ‌های دیافراگمی موارد ذیل هستند:

مزایای پمپ دیافراگمی

  • بدون نشت: ساختار بدون نشت و مناسب برای انتقال سیالات خورنده و سمی
  • نگهداری کم: نیاز به تعمیرات کم به علت عدم وجود قطعه‌های متحرک در موقع تماس مستقیم با مایعات
  • مقاومت شیمیایی: مناسب برای سیالات خورنده و بسیار حساس به آلودگی

معایب پمپ دیافراگمی

  • فشار محدود: توان ایجاد فشار زیاد را ندارد و اکثراً برای فشارهای متوسط و فشارهای رو به پایین مناسب هستند‌.
  • کارایی کمتر: مقدار بازدهی کمتر نسبت به پمپ‌های پیستونی موقع برخی کاربردهای خاص

نکات مهم در انتخاب پمپ بر اساس مواد و مایعات مورد پمپاژ

برای انتخاب بهترین پمپ هیدرولیک علاوه بر تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی باید به موارد ذیل دقت کنید:

  • نوع مایع
  • فشار و دبی
  • ویسکوزیته
  • میزان حساسیت به آلودگی

حرف آخر سپهر آسیا

در نهایت با شناخت دقیق تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی به این نتیجه رسیدیم که پمپ‌های پیستونی و دیافراگمی جهت پروژه‌های صنعتی که نیاز به بررسی دقیق، شرایط عملیاتی خاص و بودجه مناسب دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پس اگر تصمیم دارید که با انتخاب پمپ‌های هیدرولیک با کارایی بالا نیز هزینه‌های عملیاتی و تعمیرات را به حداقل برسانید به شما توصیه می‌کنیم با متخصصین ما در شرکت سپهر هیدرولیک آسیا تماس بگیرید‌. تنها کافیست در هر کجای کشور به صورت آنلاین یا تلفنی بهترین پمپ‌های پیستونی، دیافراگمی و یا هر نوع پمپ هیدرولیک دیگر را از شرکت سپهر هیدرولیک آسیا سفارش دهید و آن را در محل مورد نظرتان تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *