تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی را میتوان از جهات مختلفی بررسی کرد؛ چون یکی از پرکاربردترین و قدیمیترین پمپهای دوار در صنایع مختلف پمپ دنده ای داخلی و خارجی است. اصولاً این نوع پمپهای دنده ای جهت پمپاژ سیالات خاص و البته با ویسکوز توسط افزایش فشار آنها مورد استفاده قرار میگیرند.
بنابراین پمپهای دنده ای، متناسب با عملکردشان به دو دسته متفاوت از جمله پمپ دنده ای داخلی و پمپ دنده ای خارجی دستهبندی میشوند. در اینجا قصد داریم تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی و شباهت هر کدام از این پمپهای دنده ای را برایتان شرح دهیم.
شباهت های پمپ دنده ای خارجی با پمپ دنده داخلی
از جمله شباهت هایی که میان پمپ دنده ای خارجی با پمپ دنده داخلی وجود دارد به شرح ذیل است:
- امکان حرکت چرخ دندههای پمپ داخلی و خارجی در هر دو جهت موتور به صورت ساعتگرد و پاد ساعتگرد
- قابلیت پمپاژ سیالات با ویژگی ویسکوزیته بالا مثل روغن و سایر حلالها متناسب با افزایش فشار پمپ دنده ای
- دارای کاربردهای یکسان مثل مخلوط کردن مواد
- عدم تولید مکش منفی
- نیازمند به هواگیری پیش از راه اندازی پمپهای دنده ای داخلی و خارجی
چنانچه قصد دارید مرغوب ترین پمپ هیدرولیک دنده ای را با بهترین عملکرد تهیه کنید بهتر است با شرکت سپهر آسیا در ارتباط باشید. از جمله فعالیتهای سپهر هیدرولیک آسیا میتوان به طراحی و پیادهسازی انواع مدارهای هیدرولیکی، عیب یابی و تعمیر انواع قطعات هیدرولیک، مشاوره و پشتیبانی در زمینه بالا بردن راندمان دستگاهها و همچنین سرویس و نگهداری آنها اشاره کرد.
مزایا و معایب پمپ دنده خارجی
یکی از مهمترین مزایای پمپ دنده خارجی سرعت چرخش بالا، انتقال سیالات با چسبندگی بسیار پایین مانند آب و همچنین فشار بالای خروج سیالات است.
از جمله معایب پمپ دنده ای خارجی این است که نباید پمپ دنده مدت زمان زیادی به شکل خالی کار کند. همچنین این نوع پمپ دندهها برای مواد حساس مثل مواد خوراکی و یا محصولات دارویی اصلاً مناسب نیستند.
ناگفته نماند در ساختار پمپ دنده خارجی، چرخ دندهها به اندازه خیلی کمی از یکدیگر فاصله دارند که این موضوع هم جزو مزایای چرخ دنده خارجی به حساب میآید و هم جزو معایب آن دانسته میشود. مزیت این فاصله کم در بین چرخ دندهها در این است که از بازگشت سیالات به خصوص سیالاتی که چسبندگی کمی دارند جلوگیری میکند؛ اما متأسفانه این فاصله کم بین چرخ دندهها سبب میشود که دندانهها مدام با یکدیگر برخورد داشته باشند و موجب ساییدگی و خوردگی چرخ دنده شوند.
مزایا و معایب پمپ دنده داخلی
پمپ دنده داخلی دارای مزایای متعددی است که مهمترین مزیت آن مناسب بودن پمپ دنده داخلی برای هر نوع سیالی با چسبندگی متفاوت و هر نوع ویسکوزیته مختلفی است. یکی از معایبی که میتوان برای پمپ دنده داخلی در نظر گرفت این است که ساختار پمپ دنده داخلی طراحی پیچیدهای دارد که باعث سختتر شدن پروسه ساخت و تولید این نوع پمپ دنده شده است.
بررسی تفاوت پمپ دنده خارجی و دنده داخلی
- پمپ دنده ای خارجی به راحتی امکان کار با هر نوع موتور راست گرد و موتور چپ گرد را دارد؛ اما پمپ دنده ای داخلی فقط قابلیت کار کردن با انواع موتورهای استانداردی را دارد که برخلاف جهت عقربههای ساعت در حال چرخش هستند.
- پمپ دنده ای خارجی تنها زمانی میتواند در ۲ جهت کار کند که از چرخ دندههای ساده تشکیل شده باشد؛ ولی پمپ دنده داخلی همیشه امکان چرخش در ۲ جهت برای پمپاژ سیالات را دارد.
- مهمترین تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی بحث قیمت آن است. معمولاً قیمت پمپ دنده خارجی نسبت به انواع پمپ دنده داخلی قیمت پایینتری دارد؛ چون که ساختار پمپ دنده خارجی طراحی سادهتری دارد.
- از دیگر تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی که میتوان گفت اینکه پمپهای دندههای خارجی به علت پشتیبانی شدن دندههایش از طریق شفت دارای استحکام و مقاومت بیشتری در برابر تحمل فشارهای محیطی و بار اضافی است.
- تفاوت دیگر اینکه پمپ دنده خارجی سطح بالاتری از دبی را تأمین میکند در حالی که پمپهای دنده ای داخلی بیشتر خاصیت مکش جهت پمپاژ سیالاتی با ویژگی ویسکوزیته بالاتر را دارا هستند.
- یکی دیگر از تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی مقدار سر و صدای تولید شده از چرخ دندههای آنها است که معمولاً صدای پمپ دندههای خارجی خیلی کمتر از پمپ دندههای داخلی است.
- حجم اشغالی پمپ دنده خارجی تا حدی بیشتر از پمپ دنده داخلی است. به دلیل اینکه سایز دهانه قسمت ورودی و خروجی در پمپ دندههای خارجی به یک اندازه تعبیه شده است.
- تفاوت دیگر اینکه طراحی و ساختار در پمپ دنده خارجی به گونهای است که این پمپ حجم بزرگتری نسبت به پمپ دنده داخلی دارد.
- پمپ دنده ای داخلی برای سیالاتی که حاوی تکههای جامد هستند مناسبتر است از این رو کاربرد بیشتر و بهتری در برخی صنایع مثل صنعت مواد غذایی دارد.
- پمپ دنده ای داخلی قابلیت مکش بیشتری در مقایسه با پمپ دنده ای خارجی دارد از این رو برای سیالات با ویسکوزیته بالاتر بهتر و مناسبتر است
خرید پمپ دنده داخلی و خارجی
اگر تمایل دارید موقع خرید پمپ دنده ای داخلی و خارجی انتخاب صحیحی در میان محصولات متنوع داشته باشید بهتر است اطلاع دقیقی در مورد تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی داشته باشید. البته موقع خرید پمپ دنده ای خارجی و داخلی مناسب باید به ویژگیهای مهمتری مانند دبی و هد پمپ، دما و جنس سیال و سایر موارد تأثیرگذار دیگر هم توجه داشته باشید. اگر برای انتخاب و خرید پمپ دنده ای خارجی و داخلی به مشاوره متخصصی به صورت تلفنی، آنلاین و یا حضوری نیاز دارید بهتر است با کارشناسان فروش ما در شرکت سپهر هیدرولیک آسیا در ارتباط باشید.
حرف آخر سپهر آسیا
از آنجایی که انواع پمپ دنده ای داخلی و پمپ دنده ای خارجی از جمله پمپهای چرخ دنده ای به شمار میآیند بنابراین میتوان گفت ماهیت یکسانی دارند که سبب به وجود آمدن شباهت هایی در این دو نوع پمپ دنده ای میشود. به همین دلیل مهمترین تفاوت پمپ دنده ای داخلی و خارجی در نوع، مدل و طریقه قرارگیری چرخ دندهها در این دو نمونه پمپ دنده ای است. شما میتوانید باکیفیت ترین پمپ دنده ای داخلی و پمپ دنده ای خارجی را از شرکت سپهر آسیا در هر نقطه از کشور به صورت اینترنتی با مناسبتترین قیمت تهیه کنید.